Scroll naar boven
Share
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • Samen maken we winterport duurzamer

Veelgestelde vragen

Product

Wat is polarisatie?

Een lens die gepolariseerd is zorgt ervoor dat de schittering, door bijvoorbeeld weerkaatsing van zon op de sneeuw, weg gefilterd wordt. Dat geeft rust aan je ogen. Normaal, wanneer een lens niet gepolariseerd is, ga je in zo’n situatie met je ogen knijpen. Om schitteringen van de sneeuw tegen te gaan wordt vaak een spiegelende coating gebruikt. Dit is een eenvoudige oplossing, maar deze coatings kunnen kwetsbaar zijn. Daarom is het beter om een skibril te nemen met een écht gepolariseerde lens, let hier dus goed op bij de aanschaf van een skibril.

Wat zijn S-waardes en VLT waarden?

VLT staat voor Visible Light Tranmission en betekent hoeveel licht de lens doorlaat. Hier heb je verschillende categorieën voor, lopend van S0 tot S4. Waarbij S0 het meeste licht doorlaat en S4 het minste licht. Zoals je kunt bedenken zijn S0 en S1 uitermate geschikt bij slecht zicht en is S4 geschikt bij zeer felle zon in execptionele omstandigheden. Normalerwijs kun je in bijna alle sneeuwcondities met S2 en S3 uit de voeten, ook als het slecht weer is. Om die reden bieden wij een combinatie aan van lenzen die zorgen dat je te allen tijde goed voorbereid bent op de soms snel veranderende condities in de sneeuw.

Waarom bieden jullie maar twee verschillende kleuren lenzen aan?

Om verspilling te voorkomen. Wij willen geen grote voorraden aanhouden met het risico om een deel weg te moeten gooien. Dat is zonde van de materialen, en zonde van het geld.

Is jullie skibril geschikt voor zowel mannen als vrouwen?

Onze brillen zijn geschikt voor zowel volwassen mannen als vrouwen.

Is de skibril geschikt voor brildragers?

Officieel wel, maar het blijft natuurlijk afhangen van de grootte van je bril. Als je een grote bril hebt dan kan het wellicht voor problemen zorgen

Hoe kan het, gezien de kwaliteit van jullie skibril, dat de skibril zo voordelig aangeboden wordt?

Bij Alpex doen wij momenteel alles zelf. Dat houdt in dat wij al het contact met onze leveranciers, partners, maar ook de marketing, design het bouwen van de website en alles wat je kunt bedenken zoveel mogelijk zelf doen. Hierdoor hebben wij geen overheadkosten. Daarnaast houden we het simpel door maar twee brillen aan te bieden. Dit scheelt verspilling, en daardoor dus ook kosten. Hierdoor kunnen we een faire prijs vragen voor een uitstekende skibril.

Hoe onderhoud ik mijn skibril het beste?

Meegeleverd wordt een hardcase, een etui en een soggle. Wanneer je de bril vervoert als je op reis gaat, stop hem dan in de hardcase, dan kan er niks mee gebeuren. Als je op wintersport zelf bent, zorg dan dat je altijd je etui en soggle bij je hebt. Zo kun je je skibril tijdens de lunch of après-ski goed verpakken en gebeurt er niks mee. Ook met het oog op duurzaamheid is het slim om je bril zo goed mogelijk te onderhouden, dan gaat de skibril het langste mee. Daarnaast kun je de skibril het beste poetsen met de soggle, het is een microfiber doek waardoor het ’t beste schoon wordt.

Kan ik de lenzen van de skibril ook los kopen?

Op het moment bieden we de lenzen niet los aan. Ook hier geldt weer: de kans op verspilling is daardoor kleiner.

Zien de lenzen er exact zo uit als op het computerscherm?

Wij doen er alles aan om de kleuren zo accuraat mogelijk over te laten komen. Maar door verschillende condities van licht en instellingen van je scherm, kan er een lichte variatie in zitten.

Wat is het verschil tussen de Ruby en de Sapphire?

Het model is precies hetzelfde. Het enige verschil zit ‘m in de kleur van de lenzen.

Zijn de twee lenzen makkelijk te wisselen?

Ja! Op onze skibril zit een magnetisch lenswisselsysteem. De productvideo brengt mooi in beeld hoe makkelijk het hierdoor wordt om je lens te wisselen. Ideaal, want hierdoor kun je je snel aanpassen aan veranderende weersomstandigheden!

Wat is het verschil tussen een sferische en een cilindrische bril? En welke soort is de Alpex Goggle?

Onze skibril heeft een sferische lens. Een sferische lens is bol en buigt van links naar rechts en van boven naar beneden. Een sferische lens kan je dus vergelijken met de vorm van je ogen. Een cilindrische lens buigt alleen van links naar rechts.Omdat een sferische lens meer de vorm van je ogen aanhoudt, vertekent het beeld veel minder dan bij een cilindrische lens.  Een sferische lens zorgt voor het beste, breedste en meest natuurlijke zicht.

Wat is het nut van een antislip siliconen strip?

Onze skibril is voorzien van een antislip siliconen strip aan de binnenkant van de band (ook wel ‘strap’ genoemd). Hierdoor verschuift de band niet en blijft deze goed op je helm zitten.

Ventileert jullie skibril goed?

Absoluut. Het frame van de skibril is voorzien van luchtgaten, waardoor je skibril niet snel beslaat.

Bestelling

Wat is de bezorgtijd van de skibril?

Onze skibril ligt in 1 tot 3 werkdagen bij je op tafel!

Wat zijn de verzendkosten?

Wij nemen de verzendkosten op ons wanneer je vanuit Nederland besteld, geen zorgen daarover! Je betaalt bij ons dus €0 verzendkosten. Bestel je buiten Nederland, dan komen er wel nog verzendkosten bij.

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Niet tevreden? Laat het ons weten! Je kunt binnen 14 dagen de bestelling retourneren. Gebruik hiervoor het adres dat je op onze contactpagina vindt. De verzendkosten van de retournering zijn helaas voor jou.

Wat doe ik als mijn bestelling niet aan is gekomen?

Oei! Dat is niet zo mooi. Neem snel even contact met ons op via de contact pagina. Mail of Whatsapp ons direct.

Hoe annuleer ik mijn bestelling?

Een bestelling kun je binnen 12 uur annuleren. Daarna is het pakket verzonden en komt het jouw kant op. Denk dus goed na voordat je een product bij ons aanschaft!

Kan ik de skibril ook in een winkel aanschaffen?

Nee, op dit moment nog niet.

Duurzaamheid

Met welke partners werken we samen?

Hiervoor kun je het beste een kijkje nemen op onze impactpagina. Daarnaast werken we ook samen met partners waarbij we onze prints en onze verzenddozen laten maken. Deze partners zijn uiteraard zorgvuldig geselecteerd zodat ze bijdragen aan een beter milieu.

Wat doet Alpex om haar footprint nog verder te verkleinen?

Elke dag zetten wij ons in om de wintersport iets te verduurzamen. Momenteel compenseren wij onze CO2 uitstoot door middel van het herbebossen van deze aarde. Zoals te zien in onze roadmap willen we stap voor stap verder verduurzamen. Zo onderzoeken we nu de optie om de productie van onze skibril dichterbij plaats te laten vinden en kijken we naar duurzamere materialen die gebruikt kunnen worden. Daarnaast zoeken wij onze partners er ook op uit dat zij duurzaam omgaan met producten. Ook laten we onze producten printen bij bedrijven die verantwoord met het milieu omgaan

Kan ik zelf nog een extra steentje bijdragen aan de organisaties die jullie steunen?

Dat kan altijd! Kijk even op de site van Naturefund, ze zullen enorm blij zijn met jouw extra steun, en wij ook!