Scroll naar boven
Share
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • Samen maken we winterport duurzamer

Impact

Skibrillen met duurzame impact

Met Alpex Goggles willen wij zowel lokaal als globaal een positieve bijdrage leveren aan mens en milieu. Benieuwd hoe wij impact willen maken en de wintersport willen verduurzamen? Momenteel doen we dat door een deel van onze opbrengst te investeren in het planten van bomen. Dit doen we samen met onze partner Naturefund. Wij willen ons steeds verder ontwikkelen als duurzaam bedrijf. Wil je meer weten of toekomstplannen bekijken, ga dan naar onze Dream pagina.

Naturefund

Naturefund is een non-profit organisatie waar wij met donaties helpen aan het herbebossen van verschillende gebieden. De Duitse overheid en de Beuth University in Berlijn zien hen als duurzaam bedrijf en ondersteunen de projecten van Naturefund. Wij hebben deze partij na een zorgvuldige selectie gekozen om de volgende redenen:

01.

Transparant

Naturefund communiceert op een transparante manier haar getallen en data en over de wijze waarop zij met subsidies omgaan. Daarnaast heeft Naturefund een onafhankelijke test doorstaan waaruit blijkt dat hun geld aankomt waar het voor bedoeld is.

02.

Duurzame samenwerking

Naturefund werkt nauw samen met lokale partners voor het planten van bomen. Ze starten niet alleen nieuwe projecten op het gebied van herbebossing, maar begeleiden deze projecten ook voor langere tijd.

03.

Erkende organisatie

De Duitse overheid en de Beuth University in Berlijn ondersteunen de projecten van Naturefund.

04.

Onderscheidingen

Naturefund heeft verschillende onderscheidingen ontvangen zoals de National Energy Globe Award en UN Dekade Biologische Vielfalt.

Duurzaam bedrijf

Samen maken we wintersport duurzamer

0
Bomen geplant
0
Kilo CO₂ gecompenseerd
Impact meting
duurzaam bedrijf Alpex

Impact meting van ons duurzame bedrijf

Verduurzamen begint bij jezelf

Voor Alpex is het belangrijk om duidelijkheid te geven over de impact die we willen maken. Daarom berekenen we onze CO2 compensatie aan de hand van een rekenmethode die voortkomt uit wetenschappelijk onderzoek. Zij hebben voor verschillend type vervoer, zoals auto en vliegtuig, berekend hoeveel CO2 ze uitstoten. Daarnaast hebben ze vastgesteld hoeveel CO2 bomen per jaar kunnen besparen. Deze rekenmethode wordt door veel bedrijven gebruikt, zodat appels met appels, en peren met peren vergeleken kunnen worden. Meer uitleg daarover wordt op deze site gegeven.

Zoals je weet gaat verduurzaming stap voor stap. We kunnen nou eenmaal niet in één keer alles volledig duurzaam maken. Het investeren in herbebossing is onze eerste stap naar een duurzame wintersport. Benieuwd wat we nog meer voor plannen hebben om ons verder te ontwikkelen als duurzaam bedrijf? Bekijk dan onze Dream pagina. Zo willen we bijvoorbeeld op lokaal niveau impact maken door samen te werken met sociale werkplaatsen, zodat zij zich kunnen inzetten voor de maatschappij.