Scroll naar boven
Share
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • Samen maken we winterport duurzamer

Duurzaam op reis

alpex 18 juni 2020 0 comments

Met de trein, bus of toch de auto op wintersport?

“Ik ga altijd met de auto op wintersport. Dat scheelt een hoop gedoe”. Dat hoor je vaak als je een trein- of busreis met wintersporters bespreekt. Klopt dat eigenlijk wel, of is een alternatief minder lastig dan gedacht? Bovendien is het ook nog een stuk duurzamer om met de trein of bus te reizen, of door je autorit te delen. In deze blog nemen we je mee op reis naar Oostenrijk.

Iedere winter is het weer hetzelfde liedje: We hebben ontzettend veel zin in onze wintersport! Maar hoe gaan we daar komen? Met het vliegtuig, de bus, trein of toch weer met de auto? Vaak komt het op het laatste neer, wat we ook al aanstipten in onze blog over wintersport en duurzaamheid. 75% van ons gaat met de auto op wintersport. Door vroeg in de ochtend te vertrekken kun je de files in het Ruhrgebied deels vermijden. Op een paar Baustellen na kom je redelijk snel het Ruhrgebied door. Maar dan begint het. De wegen die ons de Alpen in leiden vormen een trechter, waardoor ze veranderen in wegen die ons de Alpen in lijden. Behoorlijk gesloopt kom je dan toch met een aardige vertraging aan in Oostenrijk. Dat moet toch beter kunnen? Natuurlijk kan dat! Er zijn alternatieve vervoersmogelijkheden, zoals met de bus of met de trein. Toch graag met de auto? Kijk dan eens naar een platform zoals TaxSki, dat het delen van autoritten richting de wintersport faciliteert! In de rest van deze blog hebben we de alternatieven op een rijtje gezet. Daar gaan we:

Met de trein op wintersport

Vijf keer overstappen zeker? Dat valt gelukkig mee. In de winter rijdt er zelfs een speciale trein: de Alpen Express. Deze start in Den Haag, en rijdt via Amsterdam en Utrecht richting het zuiden, om uiteindelijk vanaf Eindhoven de Duitse grens over te rijden. Gelukkig zijn behoorlijk wat Oostenrijkse skigebieden tegenwoordig rechtstreeks bereikbaar met de trein. Denk aan onder Nederlanders populaire gebieden zoals St. Anton en Westendorf. Maar ook het gebied waar wij onze skihuttentocht in Oostenrijk organiseren is rechtstreeks bereikbaar. Gebieden die niet rechtstreeks te bereiken zijn, zijn vaak met buslijnen goed verbonden met het dichtstbijzijnde treinstation. Dit maakt het een stuk makkelijker om met de trein op wintersport te gaan!

Met de trein op wintersport

De Alpen Express rijdt altijd ’s nachts. Je vertrekt bijvoorbeeld om 19:30u vanaf Utrecht. Een ideale tijd, want je kunt daardoor nog thuis eten voor vertrek, zonder te veel stress. De treinen zijn ingericht met slaapcoupés. Je hebt daarbij keuze uit 3-, 5-, of 6-persoons coupés. Ook is er nog een barrijtuig aan boord, voor degene die de aprèsski niet kunnen laten wachten. In tegenstelling tot een reis met de auto, is alcohol geen probleem als je met de trein op wintersport gaat.

Als je net als wij naar St. Johann in Tirol gaat, kom je de volgende ochtend rond 09:00u aan op bestemming. Je doet er in dit geval iets langer over dan met de auto, maar je bent wel uitgerust. En zoals we al eerder zeiden: het is nog beter voor het klimaat ook.

Let wel op dat je op tijd boekt (via Treinreiswinkel bijvoorbeeld). Deze treinreizen hebben geen vaste prijs, zoals bij ons een retourtje Utrecht-Groningen dat wel heeft. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je dus met de trein op wintersport kunt! Als je laat boekt, kunnen de prijzen helaas aardig oplopen.

wintersport met de trein

Met de bus naar Oostenrijk

De Flixbus is inmiddels een bekend fenomeen. De felgroen gekleurde bussen reizen door heel Europa voor erg lage prijzen. Aan boord heb je een toilet en WiFi, alles wat een mens tegenwoordig nodig heeft. Vanuit Nederland rijden er ook bussen richting Oostenrijk. Via een overstap in München kom je uiteindelijk in Innsbruck aan. Vanuit daar rijden weer meerdere Flixbussen richting bijna alle skigebieden. Deze diensten rijden ook voornamelijk ’s nachts, waardoor je niet veel kostbare tijd verliest. Je doet er met de bus wel iets langer over, ongeveer 17 uur, maar het is dan ook spotgoedkoop. Als je op tijd boekt kun je voor €35 vanaf Utrecht naar Oostenrijk gebracht worden. Andere aanbieders zijn Interbus en Winterliner. Zij reizen vaak 1x per week (vertrek op vrijdagavond) richting Oostenrijk.

Kortom, met de bus is vaak de goedkoopste optie. Je doet er dan wel iets langer over, maar omdat je niet zelf hoeft te rijden sta je ’s ochtends wel een stuk frisser in Oostenrijk dan wanneer je met de auto gaat!

Duurzaam op reis door het delen van de autorit

Vind je het toch prettiger om met de auto naar de wintersport te reizen? Kijk dan eens hoe je dit duurzamer kunt organiseren. In 2020 is er het platform van TaxSki live gegaan. Deze is ingericht op het faciliteren van het delen van autoritten richting de wintersport. Ideaal dus! Dit kan aanzienlijk schelen in het aantal auto’s en dus het aantal files waar we in staan.

Vervoer op locatie

En zonder auto in Oostenrijk? Hoe werkt dat? Steeds meer Oostenrijkse dorpen willen autovrij worden. Er staat vaak een lange rij auto’s, waardoor het niet prettig is om door het dorp te lopen. De zwarte sneeuw naast de straten laat je ook goed zien hoe vervuilend de auto’s zijn, en ook de ooit zo mooie wit geschilderde gebouwen worden langzaam grauw. Om dit te voorkomen, worden er steeds meer gratis skibussen ingezet. Ze rijden af en aan, en je hoeft eigenlijk al bijna niet meer op het schema te kijken.

Wil je nog tussen verschillende dorpen reizen? In sommige gebieden, zoals het Kitzski-gebied, is het zelfs mogelijk om gratis met de trein te reizen als je je liftkaart bij je hebt. Daarnaast kun je ook daar natuurlijk weer kijken of er autoritten worden aangeboden via het platform van TaxSki.

Zonder auto in Oostenrijk verblijven is dus totaal geen probleem. Zo hebben de Oostenrijkers het zelf eigenlijk liever!

Is het mogelijk om duurzamer richting wintersport te gaan?

Het antwoord daarop is heel simpel: ja! Zowel met de trein op wintersport, als met bus zijn goede opties. Bovendien kun je ook samen richting de wintersport rijden door het gebruik van een deelplatform als TaxSki. Deze opties zijn beter voor het klimaat, maar ook het plaatselijke milieu wordt hierdoor gespaard. Daarnaast scheelt het ook nog dat je niet (of minder) hoeft te investeren in winterbanden, sneeuwkettingen, tol en benzine. Dit zijn extra’s waar we tijdens het plannen van de vakantie vaak nog niet aan denken, en toch al snel een aantal tientjes per jaar kost.

Wij zullen proberen zo vaak mogelijk de auto thuis te laten als we op wintersport gaan. Hopelijk komen we veel van jullie dan in autovrije centra van de mooiste skigebieden van Europa tegen!

Wil je nog meer weten over (duurzaam) reizen, kijken dan eens op Reisblog Reishonger!