Scroll naar boven
Share
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • Samen maken we winterport duurzamer

Dream

Duurzaam

Een volledig duurzame skibril

Onze droom is om zowel lokaal als globaal een positieve bijdrage aan mens en milieu te leveren door duurzame skibrillen te ontwikkelen.

De afgelopen jaren heeft de wereld zich niet ontwikkeld zoals wij dat graag zouden zien. Dit komt omdat de mens altijd maar streeft naar meer en meer. Iets waar Alpex niet achter staat. De aarde heeft ons veel moois te bieden. Veel moois dat beperkt houdbaar is en dat door de invloed van de mens hard achteruitgaat. Daarom staat Alpex ervoor om zelf een positieve verandering te brengen in de wereld. Dit doen we door middel van het duurzaam initiatief dat we zijn gestart. Zo geloven we met Alpex Goggles erin dat we zowel lokaal als globaal een positieve bijdrage kunnen leveren aan mens en milieu. Om die reden zullen wij de komende jaren proberen onze bijdrage stapje voor stapje te vergroten. Enerzijds door ons eigen bedrijf te verduurzamen, anderzijds door jou te inspireren en handvatten te geven om zelf iets bij te dragen.

duurzaam initiatief

“Ons duurzaam initiatief streeft ernaar om in 2022 te starten met het lokaler produceren van duurzamere skibrillen”

Roadmap

Roadmap voor een duurzame skibril

Ons duurzaam initiatief

Misschien weet je wel dat het volledig duurzaam maken van de wintersport niet van de een op de andere dag lukt. Ook het verduurzamen van een bedrijf lukt helaas niet meteen. Daarom hebben we in ons streven om volledig duurzame skibrillen aan te bieden onze roadmap richting een duurzamere wintersport opgesteld.

Ook willen we lokaal mensen de kans geven. Op die manier kunnen zij hun achterstand tot de arbeidsmarkt verkleinen en eventueel zelfs te overwinnen. We zien onze maatschappij de laatste jaren steeds individualistischer worden. Door met sociale werkplaatsen samen te werken proberen wij deze individualisering deels tegen te gaan. Ook geven we de medewerkers een welverdiende plek binnen onze maatschappij.

Tijdlijn

2019
””

Oprichting Alpex Skitochten

Logo Alpex Skitochten, duurzaam initiatief
In 2018 zijn we gestart met een nieuwe manier van wintersporten. Met deze unieke ervaring is er meer te zien van de schoonheid van de natuur en de bergen.
2020
””

Start Alpex Goggles

Skibril voor heren, alpex goggle sapphire
We voegen we hier een tweede onderdeel aan toe. Ons duurzaam initiatief met onze Alpex Goggle is streven naar een duurzamere wintersport door duurzame skibrillen te produceren.
””

Start samenwerking Naturefund

Naturefund
Onze eerste stap richting een duurzame wintersport is het compenseren van CO2 via Naturefund. Met hen planten we één boom per verkochte skibril.
2021
””

Start onderzoek lokalere productie Alpex Goggle

Start initiatief lokale productie duurzame skibrillen
Een groot deel van de CO2 uitstoot van de mens komt voort uit het verschepen van producten over de wereld. Door lokaler te produceren willen wij dit verminderen.
””

Start onderzoek duurzamere productie Alpex Goggles

Initiatief onderzoek lokalere productie duurzame skibrillen
Een skibril bestaat uit verschillende onderdelen. De komende jaren willen we ieder onderdeel vervangen door een duurzaam alternatief. Hiermee starten we in 2021.
””

Start samenwerking lokale sociale werkplaats

Samenwerking initiëren sociale werkplaats voor duurzame skibrillen
Onze maatschappij wordt steeds individualistischer. Door met sociale werkplaatsen samen te werken proberen wij dit tegen te gaan. Ook geven we de medewerkers een plek binnen onze maatschappij.
2022
””

Duurzame productie straps

Alpex goggle strap van het duurzaam initiatief
De strap is waarschijnlijk het eerste onderdeel van onze skibril dat we kunnen verduurzamen. Hiervoor zijn verschillende methoden mogelijk. Daarover willen we snel meer duidelijkheid over geven.
””

Duurzame productie case, soggle en etui

duurzaam initiatief Alpex Goggle Sapphire
Daarnaast komen ook de case, soggle en etui in aanmerking voor een duurzaam alternatief. Hiermee slaan we snel een grote slag met betrekking tot onze impact op het klimaat.
2023
””

Lokalere productie Alpex Goggle

Lokalere en duurzamere productie skibrillen
Met ons duurzaam initiatief streven we ernaar in 2023 onze volledige productie lokaal op te starten.
””

Duurzame productie frame & lens

Waar op letten bij kopen duurzame skibril
Het frame en de lens van een skibril heeft veel ingewikkelde specificaties. De verduurzaming hiervan zal enkele jaren in beslag nemen. Maar dan hebben we ook een volledig duurzaam product!