Scroll naar boven
Share
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • Samen maken we winterport duurzamer

Bespaar kosten, deel je vervoer op wintersport

alpex 22 september 2020 0 comments

Is vervoer delen makkelijk? Ja, nu wel.

Elkaar vinden om vervoer te delen en samen te rijden op wintersport, dat moet toch simpel mogelijk zijn? Toch leek het daar lang niet op, maar ik vertel je in dit artikel dat dit nu voorbij is. Vanaf zolder, via Uruguay, een lancering in corona tijd en potentiële investeerders. Wat is het gaaf om aan deze knoppen te draaien en guess what: elkaar vinden om vervoer te delen en samen te rijden naar de Alpenlanden is niet moeilijk. Niet moeilijk meer. Beloofd!

Vanaf zolder skypen met Uruguay over wintersport

Ik zie mijzelf nog zitten, op zolder, koud, dikke trui aan en op mijn scherm zag ik Guillermo – een developer – uit Uruguay in een hemdje. Moet ik met hem gaan skypen over mijn idee? Vervoer delen en samenrijden naar de wintersport? Zou hij uberhaupt ooit sneeuw gezien hebben? Een oud collega had mij aan hem gekoppeld. Tja, wat maakt het ook uit, als hij maar kan ontwikkelen dacht ik.

Het borrelde al langer om iets in de wintersport in de markt te zetten. Iets waar je de wintersport liefhebber mee helpt en iets waarbij ik een steentje kan bijdragen aan het milieu. De laatste jaren ging het mij steeds vaker opvallen dat vervoer delen en samenrijden naar de Alpenlanden wel werd aangeboden, maar niet op een efficiënte manier. Via Facebook of forums had je vaak maar 1 zoekveld, typte je daar bijvoorbeeld Gerlos in dan kreeg je allerlei hints over die plaats. Van de beste apres ski, de mooiste pistes, tot aangeboden ritten in het verleden. Maar ik wilde juiste de aankomende ritten zien, onder elkaar met dezelfde informatie zodat ik zelf duidelijk kan kiezen. TaxSki was geboren.

2 uur live, 5 geplaatste ritten, te gek! Maar ook corona…

In de maanden voorafgaand aan januari – die ik als lanceringsmaand had gebombadeerd – schakelde ik in de avonduren veel met Guillermo. Avonden achter elkaar vonden we elkaar via skype en TaxSki kreeg steeds meer vorm. Ik had en heb zoveel ideeën, maar besefte mij ook dat ik in januari in het lopende wintersportseizoen live moest gaan. Zou het aanslaan, wordt het opgepakt, gaat het werken? Ja, ja en ja!

Nog maar enkele uren stond het live en de eerste ritten werden aangeboden, te gek. En in de dagen en weken erna volgde er meer en meer. Ook vond een match zo nu en dan plaats. Het klopte dus wat ik dacht, er is veel animo voor. Het AD kwam langs voor een interview, ik kreeg verzoeken van potentiële investeerders: deze uit de hand gelopen hobby wordt serieus.

Het ging lekker tot half maart…corona…enkele weken nadat ik het platform had gelanceerd kwam er een abrupt einde voor TaxSki voor wat betreft dat wintersport seizoen. Balen en direct pijlen richten op volgend seizoen dan maar.

Hoe helpt TaxSki en wat kan je verwachten?

De kortstondige periode dat het live stond, gaf mij veel nieuwe inzichten, het energiepeil bleef ongekend hoog en het voedde mijn vat met ideeën steeds verder. Afgelopen maanden hebben de nodige ontwikkelingen plaatsgevonden. Mijn eerste zet was om verder te gaan met Rick. Een developer uit Nederland. Goede gast, goede kop en zeer veel kennis. En man, wat lekker om snel met hem te schakelen, al is het alleen al doordat we geen tijdsverschil hebben. Check.

We hebben het platform doorontwikkeld en nog beter op de markt laten aansluiten.

  • Duidelijk onderscheid of je een vrije zitplaats in jouw eigen auto, taxi of huurauto wilt aanbieden, of dat je juist op zoekt bent
  • Naast email kan je nu ook per whatsapp met elkaar in contact komen
  • Uitbreiding van het Mijn Account om je ritten te beheren
  • Boek ook direct autobahnvignet, nieuwste ski mode, uurtje skihal, dakkoffers of huur ski’s
  • Handige tips zijn toegevoegd zoals vakantie checklist en vliegveld/taxi informatie

Momenteel ben ik bezig met het koppelen van een taxi platform zodat ik het totaalpakket aan de reizende wintersporter kan aanbieden. Deel je dan je taxi eerst via TaxSki en dan opvolgend ook nog via dit gekoppelde platform? Dan bespaar je tot tweemaal toe de kosten en tot tweemaal toe draag je een steentje bij aan een beter milieu. En dat is wat ik wil, de wintersporter en het milieu helpen.

Want hoe meer er gereden wordt, hoe harder de sneeuw smelt en dat willen we natuurlijk niet!

 

Bekijk www.taxski.nl voor meer informatie!

 

Geschreven door Frank Smit (Gastschrijver van Partner TaxSki)