Scroll naar boven
Share
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • Samen maken we winterport duurzamer

De 5 must do activiteiten tijdens Dutchweek Norway

alpex 27 mei 2021 0 comments

Van 29 maart tot en met 2 april 2022 zal Dutchweek weer neerstrijken in het prachtige Noorwegen. Heb jij altijd al een bezoekje willen brengen aan dit indrukwekkende land en hou je wel van een feestje, dan is Dutchweek Norway het perfecte evenement voor jou. Naast het skiën op de bergen van Myrkdalen zijn er een heleboel andere activiteiten die je zeker gedaan moet hebben tijdens Dutchweek Norway. Deze activiteiten zijn echte bucket list items die je zeker niet mag overslaan. In deze blog hebben we de 5 allerleukste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Een Fjord safari

Dutchweek Norway vindt plaats in Myrkdalen, middenin Fjord-Noorwegen. Met zoveel mooie fjorden in de buurt, kan een Fjord Safari natuurlijk niet ontbreken tijdens je trip. Het fjord bij Flåm, het Nærøfjord, staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden. Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar het uitzicht zo mooi en uniek is als in dit fjord. Het Nærøfjord is 17 km lang en op het smalste punt zo’n 250 meter breed. De rotswanden langs het fjord gaan tot 1800 meter hoogte, wat zorgt voor een prachtige omgeving. ’s Ochtends vertrek je met de bus naar Flåm. Hier krijg je de juiste kleding en instructies en vervolgens stap je op de boot. Met een speciale boot, een rib, vaar je door het fjord en wordt er van alles verteld over de omgeving, het leven en de geschiedenis van het fjord. En dat terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. De boottocht duurt zo’n twee uur en is zeker de moeite waard.

2. Skydiven bij Voss Vind

Op ongeveer 28 kilometer van Myrkdalen ligt het plaatsje Voss. In Voss ligt een speciale windtunnel waar je kunt indoor skydiven. Naast alle toffe activiteiten die Dutchweek aanbiedt kun je deze ervaring extra boeken tijdens je reis. Mocht je alvast een rondje willen proefdraaien, dan kun je terecht bij Skydive Roosendaal!

3. Een Viking diner met Noors bier

Tijdens het Dutchweek event in Noorwegen heb je ook nog de mogelijkheid om te genieten van een viking diner: een avond vol lokale specialiteiten en bijpassende Noorse bieren. Dit bijzondere diner vindt plaats in een houten viking huisje en is een soort proeverij met verschillende lokale gerechten. Tijdens deze diverse gerechten worden er bijpassende Noorse biertjes geschonken. Een gezellige en culinaire avond waarbij je volledig wordt ondergedompeld in de Noorse sferen.

4. Myrkdalen Rundt

Spendeer je toch heel graag je tijd op de prachtige pistes van Myrkdalen, dan is Myrkdalen Rundt zeker iets wat je niet mag missen. Myrkdalen Rundt betekent ronde van Myrkdalen. Tijdens deze run ski je samen met twee teamgenoten zo snel mogelijk van de pistes af om te zien wie zichzelf de snelste skiër (of snowboarder) mag noemen.

5. Toerskiën

Mocht je denken dat er weinig te beleven is met 29 km aan pistes dan heb je het mis. Myrkdalen biedt namelijk eindeloze toer mogelijkheden! Zo kun je een ski tour maken, waarbij je met een gids de ongerepte natuur rondom Myrkdalen ontdekt. Vervolgens ski je door het off-piste terrein weer terug naar beneden. Kortom, Dutchweek Norway is gegarandeerd een bijzondere ervaring!